top of page

Dit weekend actie 'Weekend zonder alcohol achter het stuur'

Vanaf vanavond 18u tot maandagochtend 14 januari om 6u zal de Federale Politie en de Lokale Politie een nieuwe editie van het 'Weekend zonder alcohol achter het stuur' organiseren'. Tijdens de actie, die 60 uur zal duren, zullen er overal in het land alcoholcontroles plaatsvinden, zowel op snelwegen als op secundaire wegen. Het gaat om een initiatief van de Federale Wegpolitie in samenwerking met zones van de Lokale Politie en alle betrokken partners.

De actie komt er nadat bekend is geworden dat ongevallenstatistieken aantonen dat nog heel wat bestuurders te tolerant staan tegenover alcohol achter het stuur. In 2017 werden 4210 ongevallen met doden of gewonden veroorzaakt door bestuurders onder invloed van alcohol. Dat komt overeen met 11 % van alle ongevallen met doden of gewonden.

Door deze controleacties vroegtijdig aan te kondigen, hopen de politiediensten dat de weggebruikers alternatieven zullen zoeken zoals openbaar vervoer, taxi, BOB enz.. Daarmee hopen ze dus dat er geen enkele persoon onder invloed van alcohol of andere stoffen achter het stuur zal betrapt worden. Met dit controleweekend willen de politiediensten bijdragen tot een echte gedragsverandering van de weggebruikers en, meer in het algemeen, tot een daling van het aantal ongevallen en verkeersslachtoffers.

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
bottom of page