top of page

Dit weekend intensieve alcoholcontroles

Bij deze willen we jullie waarschuwen dat er vanaf vrijdagavond 18 uur tot en maandagochtend 6 uur alcoholcontroles zullen plaatsvinden. De actie komt er van de federale en de lokale politie en dat naar aanleiding van ‘weekend zonder alcohol achter het stuur’. In Limburg en de rest van het land zal intensief gecontroleerd worden op rijden onder invloed.

Foto: © Raymond Lemmens

De actie is bewust aangekondigd en dat “om zo veel mogelijk onverantwoordelijke bestuurders te beboeten, en daarom iedereen bewust te maken van het gevaar van rijden onder invloed. Mocht je dit weekend dus nog een laat nieuwjaarsfeestje hebben, laat je dan door een BOB naar huis rijden of neem een taxi of het openbaar vervoer. Je kan eventueel ook ergens blijven overnachten als je echt te diep in het glas gekeken hebt.


Het is inmiddels al de negende editie van het ‘weekend zonder alcohol achter het stuur’. De campagne loopt al sinds 29 november 2019 en duurt tot en met 3 februari. De ‘zomereditie’ van de actie vindt dit jaar plaats van 19 tot 22 juni. 

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page