top of page

DJ Erick Morillo bekend van de hit 'I like to move it' dood aangetroffen in Miami Beach

Slecht nieuws uit de muziekwereld. De Colombiaans-Amerikaanse dj en producer Erick Morillo is overleden. Volgens politiebronnen is zijn lichaam gevonden in Miami Beach. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.


Morillo (49) wordt gezien als een van de vormgevers van de jaren 90-house. De grootste hit die we van hem kennen was in met de danceplaat I Like to Move It, die hij samen met producer Ralph Muniz en rapper Mad Stuntman onder het pseudoniem Reel 2 Real uitbracht. Het nummer stond in het in 1994 wereldwijd in heel wat hitlijsten op de eerste plaats. Het lied werd een aantal jaren later ook nog gebruikt in de animatiefilm Madagaskar.


Desondanks dat Morillo wereldwijd niet meer in de hitlijsten terecht kwam, scoorde hij wel nog onder eigen naam diverse clubhits als Reach, Them Girls en Partay Feeling. Voor zijn houseplaten ontving Morillo zes DJ Awards.


Vorige maand werd Morillo in Miami gearresteerd na beschuldigingen van seksueel misbruik. Daarvan is het onderzoek nog altijd lopende.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page