top of page

Dorpsfiguur Willy Pauly is niet meer

Vrijdag 22 april was iedereen in Hoeselt maar ook daarbuiten met verstomming geslagen toen ze vernamen dat Willy Pauly, beter gekend als het 'fietsmenneke', diezelfde ochtend was overleden. De 84-jarige Willy overleed in het rusthuis naar waar hij enkele maanden geleden noodgedwongen moest verhuizen wegens een CO-vergiftiging in zijn woning aan de Bilzersteenweg.


Iedereen in Hoeselt en daarbuiten kende Willy wel. Dat kwam omdat je hem dagelijks tegenkwam met zijn fiets in de hand waarmee hij kromgebogen zijn dagelijks ritje naar Bilzen-centrum reed of wanneer hij een goede dag ging zeggen aan het personeel van de Carrefour in Bilzen.


Willy liet destijds nog weten dat alhoewel het rijbewijs vroeger gratis af te halen was op het gemeentehuis, hij dat nooit gedaan heeft en daarom genoodzaakt is geweest om altijd met de fiets rond te rijden.


Willy was echt een geliefde man in zijn dorp. Dat merk je ook op de Facebook-pagina 'Ge zijt van Hoeselt' waar heel veel inwoners gelaten reageren op zijn overlijden. Er werd ook een massale oproep gedaan om een laatste groet te brengen. Er is zelfs een Facebook-pagina gemaakt waar je nu alle leuke verhalen en foto's van hem kan posten. Willy Pauly zal door velen gemist worden.

bottom of page