top of page

Drugs gevonden tijdens actie tegen woninginbraken regio Bilzen/Hoeselt

Zondagavond tijdens een actie tegen woninginbraken heeft de politie een gebrukershoeveelheid drugs in beslag kunnen nemen. Dat gebeurde tijdens controles op de invalswegen. Bij de controles werden 28 voertuigen en 73 personen gecontroleerd.

Tijdens die controle betrapte men een bestuurder met een niet verzekerde en foutief ingeschreven auto. Deze werd nadien getakeld. Het voertuig bleek niet alleen niet verzekerd te zijn, de bestuurder bleek ook geen geldig rijbewijs te hebben. En het hield nog niet op, want de bestuurder kreeg een waarschuwing omdat zijn auto te zeer was getuned. Tenslotte moest een bestuurder zijn auto zes uur aan de kant laten staan voor een positieve ademtest.


BOB-Controle Bilzen:


Tijdens andere controles in de regio heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag in één uur tijd twee bestuurders betrapt die wel erg diep in het glas gekeken hadden. Eén van hen was zelfs zo dronken dat hij aan de verkeerde kant van de weg reed. Hij werd betrapt op de Rehagestraat in Bilzen. Tijdens een test bleek dat hij 1.5 promille alcohol in het bloed had, wat overeenkomt met zo’n 7 glazen alcohol. Het rijbewijs van de 28-jarige bestuurder uit Diepenbeek werd meteen voor zes uur ingehouden.


Ook op de Alden Biesensingel werd een auto gecontroleerd en dat in het kader van de BOB-campagne. De 40-jarige bestuurder uit Riemst had bijna 1.5 promille alcohol in het bloed. Beide bestuurders zullen worden opgeroepen om te verschijnen voor de politierechter.

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Roos Verschaeren
Roos Verschaeren
Jan 23, 2019

het is goed dat ze allerlei controlles houden zodat de wegen veiliger zijn ook voor andere bestuurders van de baan goed zo politie

Like
bottom of page