top of page

Eén op vier bestuurders rijdt te snel in zone 30

De politie van Regio Hoofdstad Limburg heeft tijdens de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar snelheidscontroles gehouden. Ze deden dat in een schoolomgeving en er werden 542 bestuurders gecontroleerd. Maar liefst 138 chauffeurs reden snel. Naar aanleiding van het nieuwe schooljaar zal de politie ook in de rest van Limburg vaker snelheidscontroles houden. De afgelopen twee weken werd de snelheid van 542 bestuurders gecontroleerd in een zone 30.


Tijdens de actie van de afgelopen twee weken werd er geflitst in de Genenbosstraat (Lummen), de Stationsstraat (Diepenbeek) en de Maastrichtersteenweg (Hasselt). 138 gecontroleerde bestuurders reden te snel en kregen een proces-verbaal.


Eén op de vier bestuurders rijd dus nog steeds te snel rijdt in de omgeving van één of meerdere scholen. Daarom zullen de komende weken en maanden de controles in zone 30 opgevoerd worden en dit om de veiligheid van de schoolgaande jeugd te garanderen.

Daarnaast controleert de politie Limburg Regio Hoofdstad de komende weken ook intensief op het dragen van de gordel en het gebruik van de gsm achter het stuur. Jullie zijn bij deze dus gewaarschuwd.

bottom of page