top of page

Eerste Limburgse Fietsbieb geopend in Diepenbeek

Goed nieuws voor de gezinnen in Diepenbeek. Sinds kort kunnen ouders met jonge kinderen in Diepenbeek terecht om er kinderfietsjes te lenen in de Fietsbieb. Het idee zelf is ontstaan bij Beweging.net Limburg. Het is de bedoeling om dat in de toekomst ook elders in Limburg te doen. Eind april opent in Ham al een tweede Fietsbieb en er zitten nog projecten in de pijplijn.


Bij de Fietsbieb in Diepenbeek kunnen kinderfietsen tot 12 jaar ontleend worden Net zoals in de bibliotheek betaal je lidgeld. Dat is 20 euro en daarvoor kan een kind het hele jaar fietsen lenen. Allemaal tweedehandse fietsen, maar ze zijn wel tiptop in orde. Is het kind aan een groter model toe, of wil het gewoon zijn fiets inruilen voor een ander model, dan kan dat. Naast het lidgeld moet er voor een fietsje een waarborg van 20 euro betaald worden. Dat geld krijgen ze terug als het fietsje in goede staat ingeleverd wordt.


De Fietsbieb steunt op vrijwilligers die de fietsen verzamelen, opknappen en weer uitlenen. Het doel is om de kostprijs van het fietsen voor gezinnen zo laag mogelijk te houden, zodat de prijs zeker geen belemmering voor het fietsen vormt. De fietsbieb in Diepenbeek ligt in de kelder van jeugdhuis Heizoe in de Kloosterstraat en is elke laatste zaterdag van de maand van 10 tot 12 uur open, behalve in december.

bottom of page