top of page

Eerste weekend van maart start afbraak van brug over Albertkanaal

Op zaterdag 2 maart wordt vanaf 18u in de avond de brug over het Albertkanaal afgebroken. Deze zal dan vervangen worden door een nieuwe brug die een goeie meter hoger zal zijn dan de huidige. Het afbreken van de huidige brug zal hooguit een dag in beslag. Tijdens de werken op zaterdagavond en tijdelijk op zondag zal er geen scheepvaart mogelijk zijn.

Foto: © Mine Dalemans / Bron: hln

De nieuwe brug zal een spanwijdte van 128 meter hebben. Verder zal ze bijna 16 meter breed zijn en wordt het een stalen boogbrug. Bij de Vlaamse Waterweg wordt gebouwd volgens het principe van de zogenaamde generieke bruggen. Bovendien houdt het een besparing op de ontwerpkosten in en het versnelt de uitvoering van de bouw. De nieuwe brug wordt ondertussen op een plaats in de nabijheid van van Eigenbilzen gemonteerd. Met speciaal vervoer wordt ze dan tot op een ponton gebracht die de brug naar de plaats brengt waar ze moet komen te liggen.


Wie tijdens het weekend van 2 en 3 maart de werken wil volgen, kan dat doen vanop twee plaatsten op het jaagpad aan weerskanten van het kanaal.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page