top of page

EETWEETJES: Hoe gezond zijn bananen?

Wij bij Sport Fm Continu gaan regelmatig op zoek naar gezonde tips. Deze keer hebben we een paar leuke weetjes over de banaan. Wist je dat bananen na rijst, graan en mais het meest gegeten voedsel ter wereld zijn? Ze zijn namelijk bijzonder gezond. We zetten de belangrijkste van de banaan op een rijtje.


  1. Bananen bevatten veel kalium, een mineraal dat een belangrijke rol speelt bij het doorgeven van prikkels in het zenuwstelsel. Ook zorgt kalium voor verlaging van de bloeddruk.

  2. Ze zijn bovendien goed voor maar liefst vijf van de acht B-vitaminen, die van groot belang zijn voor het zenuwstelsel.

  3. Bananen zijn een bijna onovertroffen bron van vitamine B6: een banaan is goed voor 40% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B6. Deze vitamine is belangrijk voor je weerstand, onmisbaar voor een goede spijsvertering en bovendien houdt het de bloedsuikerspiegel in evenwicht wat stemmingswisselingen kan voorkomen.

  4. Door de combinatie van kalium en vitamine B6 helpen bananen katers te bestrijden. Maak een bananenmilkshake voor het snelste resultaat.

  5. Bananen bevatten tryptofaan, dat onmisbaar is voor de aanmaak van serotonine. Inderdaad, dat stofje waar je een gelukkig gevoel van krijgt.

  6. Doordat bananen vol met antioxidanten zitten, kun je door regelmatig bananen te eten de kans op nierkanker verkleinen.

  7. Last van je stoelgang? Eet een banaan! Die zit namelijk vol met oplosbare vezels zoals pectine die de stoelgang weer kunnen herstellen, zowel bij diarree als bij obstipatie.

  8. Bananen helpen brandend maagzuur te neutraliseren en zo een maagzweer te voorkomen.

  9. Behalve vitamine B, bevatten bananen ook veel kalium, een mineraal dat nodig is voor een goede functie van hart, de nieren en vooral van de hersenen.

  10. Bananen en appels zijn de meest gegeten fruitsoorten in ons land, maar vergeleken met appels bevatten bananen 4x zoveel proteïnen, 2x zoveel koolhydraten, 3x zoveel fosfor en 5x zoveel vitamine A en ijzer.

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page