top of page

Eigenbilzen krijgt in 2019 nieuwe brug over kanaal

Bijgewerkt op: 22 mrt. 2018

Het Albertkanaal wordt steeds belangrijker als vervoerstak voor goederen en containers in het bijzonder. Om de capaciteit te verruimen investeert De Vlaamse Waterweg in de verdere uitbouw van het kanaal. Zo zullen de bruggen in Eigenbilzen en Zutendaal worden gemoderniseerd, kwestie de huidige doorvaarthoogte op te trekken.

Momenteel zijn er al voorbereidende werken bezig en daar stellen sommige inwoners van Eigenbilzen zich vragen bij. Het gaat dan over de bereikbaarheid van hun dorp op korte en lange termijn. In februari startte men met de verbreding van het kanaal. Dit zal ongeveer tot juni duren. Men heeft laten weten dat er tijdens die werken geen hinder is voor het verkeer.


Tussen begin maart en eind november 2019 wordt de bestaande brug afgebroken en vervangen door een nieuwe metalen boogbrug met een overspanning van 128 meter. Het kan dan ook niet anders dat tijdens deze periode de Hoefaertweg is onderbroken en men daarvoor een omleiding zal voorzien.


Het kan altijd zijn dat er zich enkele wijzigingen gaan voordoen. De laatste info over de timing en de omleidingen voor het verkeer vindt u via onderstaande link.

  • Sport Fm Continu Facebook
  • Sport Fm Continu Twitter
  • Sport Fm Continu Instagram
sportfmcontinu
© All Rights Sport Fm Continu

© Sport Fm Continu 2016 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

bottom of page