top of page

Eliot overtuigd niet. Einde Songfestival voor België.

België heeft zoals verwacht niet kunnen scoren op het Eurovisiesongfestival in Israël. Alhoewel Eliot bij de bookmakers nog op plaats 9 stond in de halve finale is het de 18-jarige jongen toch niet gelukt om door te stoten naar de finale van zaterdag. Laten we eerlijk zijn, het optreden van Eliot was niet goed. De jonge zanger maakt hier en daar wat foutjes tijdens zijn performance van het nummer 'Wake Up', zijn stem kwam amper boven de muziek uit en ook het podium leek één lege plek. Niet sterk genoeg dus voor een finale plaats. Ook vorig jaar lag ons land er al uit in de eerste halve finale.

Foto: © EPA

Australië en IJsland overleefden de eerste halve finale wel. De Australische Kate Miller-Heidke, die op het podium de zwaartekracht tart in Zero Gravity, is een serieuze concurrent voor de Nederlandse inzending Duncan Laurence. Ook bij de medewerkers van Sport Fm Continu scoorde deze act beter dan verwacht en tippen wij ze zeker in de top 3 aanstaande zaterdag. Ook de 'sm-act' van IJsland zien we zaterdag terug. De rockers van Hatari eindigen met hun Hatrið Mun Sigra volgens de gokkers in de top tien.


Toch vonden we het wel een beetje raar dat Serhat doorgaat voor San Marino. Ook Slovenië wist zich dinsdag te plaatsen. De bekende dj Darude, die namens Finland deelnam, haalde de finale dan weer niet. Anderen landen die zich wel wisten te plaatsen zijn Griekenland, Tsjechië, Cyprus, Servië, Estland en de 16-jarige zangeres uit Wit-Rusland.


Nu dat België eruit ligt, zullen we bij Sport Fm Continu supporteren voor onze Noorderburen. Duncan Laurence wordt nog steeds getipt als winnaar van het songfestival, maar ook de Australische Kate Miller-Heidke staat bij ons sinds gisteren helemaal bovenaan het lijstje om het festival te winnen.


Zaterdag staan 26 landen in de finale. Frankrijk, Spanje, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland - waren voor aanvang van het songfestival al zeker van een finaleplek, net als gastland Israël.

bottom of page