top of page

Enkele tips om van Sinterklaas een superfeest te maken

De dagen worden weer korter en zo kijken we vaak weer uit naar de gezellige dagen in de winter. Maar voor gezinnen met kleine kinderen is het eerst uitkijken naar het Sinterklaasfeest. Het is een feest van gezelligheid, cadeautjes en nog veel meer en daarom hebben we enkele tips voor jullie. Ga er even bij zitten en wie weet, lees je wel een gouden tip ertussen.

Laat je kind aan Sinterklaas wennen, maar maak de aanloopperiode niet te lang. 

Een jong kind heeft nog vaak weinig tijdsbesef. Een zelfgemaakte kalender/aftelkaart kan helpen de nachten tot 5 december af te tellen. Ook kan je best het zetten van een schoentje beperken en dan denken we bijvoorbeeld alleen in het weekend. Om het helemaal leuk te maken kan je een brief van de Sint in de schoen leggen, waarin staat wanneer hij terugkomt.


Let in deze periode eens extra op waar je kind interesse in toont. Het kan je helpen bij het aanschaffen van cadeautjes. Laat je vooral niet misleiden door de vele reclamefolders ide in de bus vallen of die je online vind of hoort tijdens het radio luisteren. Alle kinderen hebben in deze periode een beetje last van gezonde spanning. Vaak zijn ze drukker en sneller moe. Het kan ook zijn dat door de spanning tijdens deze periode je kinderen soms ook slechter slapen. Maak je hier niet ongerust om. Je kunt je kind helpen de spanning de baas te blijven door: - Sinterklaas of Piet niet te vermelden als je kind iets fout heeft gedaan. - Je kan hen ook vertellen dat Sinterklaas iemand is die van alle kinderen houdt. - je kind met verkleedkleren van Sint en Piet te laten spelen - je kan het ook gezellig maken door een verhaaltje van de Sint voor te lezen of door samen Sinterklaasliedjes te zingen - je kind niet te dwingen om Sint en of Piet een handje te geven.


Zo dit waren weer enkele tips van de redactie bij Sport Fm Continu. Maak er samen gezellige Sinterklaasdagen van.

Kommentarer

Gitt 0 av 5 stjerner.
Ingen vurderinger ennå

Legg til en vurdering
bottom of page