top of page

Er komt een overstromingszone aan de Winterbeek in Romershoven

Goed nieuws voor de inwoners van Romershoven (Hoeselt). Het Limburgse provinciebestuur heeft namelijk besloten voor de aanleg van een overstromingszone op de Winterbeek. De provincieraad is al akkoord gegaan met de aankoop van gronden. Het gaat om de laatste percelen die voor deze overstromingszone nodig zijn.

Foto: © RV / Bron: HLN

Tijdens hevige regenbuien kan de Winterbeek niet altijd al het regenwater afvoeren. De inwoners van het Hoeseltse Romershoven  hebben daardoor in het verleden reeds meermaals natte voeten gehad. De provincie Limburg gaat nu een gecontroleerde overstromingszone in Romershoven aanleggen. Die zal zo’n 40 miljoen liter water kunnen herbergen. Dankzij die enorme inhoud helpt de overstromingszone zelfs Bilzen mee beschermen tegen wateroverlast.


De provincie Limburg heeft voor het project in totaal voor5,38 ha gronden aangekocht en dat daarvoor betaald men 223 875 euro. Dat is nodig om het project te kunnen realiseren. Vervolgens staat de aanvraag van de omgevingsvergunning op het programma, waarna het aanbestedingsdossier zal worden voorbereid.

Komentar

Dinilai 0 dari 5 bintang.
Belum ada penilaian

Tambahkan penilaian
bottom of page