top of page

Europa geeft 15.000 euro aan Hoeselt voor gratis wifi

Hoeselt krijgt van Europa 15.000 euro voor gratis wifi aan zijn inwoners en zijn bezoekers aan te bieden. Het geld is bedoeld om wifi aan te bieden daar waar dat nog nodig is.

De Europese commissie heeft 120 miljoen euro uitgedeeld aan de eerste 8.000 gemeenten die zich eerder kandidaat hadden gesteld. Europa geeft deze toelage zodat lokale gemeenschappen de kans krijgen om een goed internetconnectiviteit aan de burgers aan te bieden. Zo kunnen zij op die manier mee profiteren van de digitalisering wereldwijd.


De subsidies werden toegekend aan de gemeentes die zich bij de eersten hadden aangemeld en Hoeselt was eind maart vorig jaar de eerste gemeente in Vlaanderen die dat gedaan had. Het schepencollega kan nu kiezen waar zij bijkomens gratis wifi zullen aanbieden. Dat zal wel elders moeten gebeuren dan rond het gemeentehuis, want daar wordt al gratis wifi aangeboden. Men kan dat bijvoorbeeld doen aan de nieuwe bibliotheek op de OLV-parochie (Neder), maar ook bijvoorbeeld aan een voetbalveld of bij de tennis- of tafeltennisclub.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page