top of page

EUROVISIESONGFESTIVAL: Nederland door naar de finale

Wat ons land niet is gelukt, is bij onze noorderburen dan weer wel gelukt. Duncan Laurence heeft zich zoals verwacht kunnen plaatsen voor de finale van het Eurovisiesongfestival op zaterdag 18 mei in Tel Aviv. De singer-songwriter, die in Nederland bekend werd dankzij zijn deelname aan The Voice of Holland, wist donderdag in de halve finale met zijn nummer 'Arcade' de stemmers van Europa te overtuigen.

Foto: © ANP

Onze Eliot haalde de finale van het 64ste Eurovisiesongfestival niet, maar Duncan deed dat voor Nederland dus wel. Naast Nederland kwalificeerden Noord-Macedonië, Albanië, Zweden, Rusland, Azerbeidzjan, Denemarken, Noorwegen, Zwitserland en Malta zich donderdag voor de finale. Afgelopen dinsdag konden Griekenland, Wit-Rusland, Servië, Cyprus, Estland, Tsjechië, Australië, IJsland, San Marino en Slovenië al een ticket voor de finale in de wacht slepen.


Zaterdag zullen 26 landen strijden om de grootste liedjeswedstrijd te wereld te winnen. Nederland is alvast topfavoriet. Op plaatsen 2 en 3 volgens de gokkantoren: de Rus Sergej Lazarev met ‘Scream’ en de Italiaan Mahmood met ‘Soldi’. Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje en Frankrijk, waren samen met gastland Israël al verzekerd van een plek in de eindstrijd.

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page