top of page

EUROVISIESONGFESTIVAL: Zal België doorstoten naar de finale?

Vanavond is het zover. De eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. Zal Eliot Vassamillet met het nummer “Wake Up” doorstoten naar de finale van zaterdag? Dat is de grote vraag. Bij de bookmakers staat hij vandaag op de 9e plek en dat is genoeg voor België om mee te dingen naar de eindoverwinning. Zes landen gaan rechtstreeks naar de finale op zaterdag 18 mei: gastland Israël, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.


Eliot zal vandaag dus in de eerste halve finale te zien zijn en klimt als tiende in de rij op het podium. De 18-jarige jongen uit Bergen werd door de Franstalige openbare omroep RTBF aangeduid als Belgische deelnemer. Hij zingt een nummer dat is gecomponeerd door Pierre Dumoulin, de zanger van de groep Roscoe. Dumoulin is wat Eurovisie betreft niet aan zijn proefstuk toe: hij werkte al samen met Blanche aan de popballade “City Lights”, de Belgische inzending voor 2017.


Het nummer van Eliot heeft een heet hangijzer als thema, namelijk het broeikaseffect. Met “Wake Up” wordt de mensheid gevraagd wakker te worden om de toekomst van de planeet veilig te stellen.


Volgens de laatste gegevens zal België de finale halen, maar zullen we daar in de laatste helft eindigen. Nederland is dan weer de topfavoriet, gevolgd door Rusland en Italië.

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page