top of page

Ex-Rode Duivels-coach Robert Waseige ('79) overleden

Droevig nieuws uit de voetbalwereld. Voormalig bondscoach Robert Waseige is op 79-jarige leeftijd overleden. De Luikenaar sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid. Waseige was jarenlang trainer op het hoogste niveau, bij onder meer Standard, Charleroi, Sporting Lissabon en Lokeren. Tussen 1999 en 2002 was hij bondscoach van de Rode Duivels. Iedereen kent de legendarische uitspraak die hij deed op het WK van 2002 nog wel: “Zo fris als een konijn op de plein”.

Foto: © Belga / Bron: wikipedia

Robert Waseige geboren op 16 augustus 1939 was een Belgische voetballer en voetbalcoach. Na een bescheiden carrière als speler maakte hij in België furore als coach. Hij werd tijdens zijn trainersloopbaan drie keer verkozen tot Belgisch trainer van het jaar. Waseige werd als eerste Waal ooit bondscoach en moest de op de dool geraakte Duivels voorbereiden op Euro 2000, dat in eigen land (en Nederland) georganiseerd werd.


Zijn derde periode bij Standard werd niet meteen een succes en al in september werd hij – na vijf wedstrijden en slecht één punt – aan de deur gezet. Er volgden nog korte en weinig succesvolle periodes bij opnieuw Charleroi, de Algerijnse bond en FC Brussels, alvorens Waseige definitief stopte. Hij trok zich terug in zijn gezinsleven en verscheen nog weinig in de media.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page