top of page

Extra alcoholcontroles tijdens Pinksterweekend

Het Pinksterweekend komt er aan en dat betekend voor de meesten onder ons dat we weer kunnen genieten van een verlengd weekend en die kunnen gepaard gaan met leuke feestjes. Nu ja, feesten mag maar toch is het aangeraden om met een Bob op stap te gaan want de lokale en federale politie heeft aangekondigd dat er van vrijdagavond tot en met maandagochtend opnieuw een ‘weekend zonder alcohol achter het stuur’ wordt georganiseerd. Door extra alcoholcontroles te houden, hopen ze mensen aan te zetten om niet zelf achter het stuur te kruipen wanneer ze onder invloed zijn van alcohol of drugs.

Foto: © Raymond Lemmens

Iedereen is dus gewaarschuwd. Mocht je toch lekker gaan feesten en een glaasje of meer drinken dan zijn er heel wat alternatieven, zoals een Bob aanduiden, met taxi of openbaar vervoer reizen, of ter plaatse overnachten. Behalve sensibiliseren, willen de agenten met het controleweekend ‘voor de hardleerse bestuurders ook het risico vergroten dat ze onderworpen worden aan een controle dankzij een geïntegreerde aanpak en het inzetten van verschillende middelen in heel het land’, klinkt het in een persbericht.


In het begin van het jaar, half de maand januari, was er ook al een ‘weekend zonder alcohol achter het stuur’. Bijna 35.000 bestuurders moesten toen blazen; 1,8 procent had te veel gedronken.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page