top of page

Extra politiecontroles in september

Het schooljaar is weer afgetrapt en naar aanleiding van de start van het nieuwe schooljaar lanceert de politie Limburg Regio Hoofdstad de campagne Maak jij de juiste klik? Telefoon uit, gordel aan. Zo zal de politie tijdens de maand september extra controles uitvoeren op het dragen van de gordel, het gebruik van het kinderzitje en gsm'en achter het stuur. De politie zal dan ook extra aanwezig zijn in de verschillende schoolomgevingen. Hierbij hebben zij vooral oog voor de verkeersveiligheid.


Tijdens de eerste week van het schooljaar wordt er vooral preventief opgetreden. Bestuurders die hun rijgedrag niet aanpassen in een schoolomgeving worden hierover aangesproken. Vanaf maandag 9 september krijgen hardleerse bestuurders een boete.


Dit jaar focust de politie zich vooral op het gebruik van de gsm achter het stuur, het dragen van de gordel en het gebruik van het kinderzitje. De campagne die de politiezone hierrond lanceert, kreeg de naam "Maak jij de juiste klik? Telefoon uit, gordel aan". Vanaf vandaag zijn alle combi's van de politie LRH uitgerust met dit campagnebeeld.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page