top of page

Festival 'HIP HUB HOORAY' zet stad Tongeren internationaal in de kijker

Heb je al ooit gehoord van Hip Hub Hooray! Wel dat is een festival dat in het teken staat van hiphop, de cultuur en leefwijze die veel jongeren aantrekt. De vroegere Ambiorixkazerne is een ideaal terrein voor skaters, rappers, breakdancers, graffiti-artiesten en andere ‘makers’ uit de hiphopscene.


© Karolien Coenen
© Karolien Coenen

Het wordt een zogenaamd euregionaal jongerenproject. Jongeren uit verschillende culturen uit de Europese regio werken samen. Reden genoeg om van Hip Hub Hooray een grensoverschrijdende happening te maken. Dat kan ook dankzij de 200.000 euro, het geld dat ze krijgen van Vlaanderen. Het hele budget bedraagt 400.000 euro.


Jongeren uit heel de euregio kunnen tijdens dit festival tonen wat ze als skater, scratcher of breakdancer in hun mars hebben. Het is een voorbeeld van samenwerking en het is de bedoeling hiphop naar een breed publiek te brengen. Hip Hub Hooray is volgens de organisatie meer dan een festival, het is een hele filosofie. Hiphop beïnvloedt veel jongeren. Het is een levensstijl. Het bepaalt hoe je loopt, praat en je gedraagt.


Hip Hub Hooray bestaat uit een drieluik. Eerst zijn er de speed days, daar kunnen skaters, streetart-artiesten, breakdancers en anderen elkaar ontmoeten. Ze gaan samenwerken en de resultaten worden eind september voorgesteld aan het publiek. Als tweede luik is er een nazomerkamp voorzien, de hiphopretraite. Tot slot wordt het Hip Hub Hooray afgesloten met het eigenlijke festival voor een breed publiek.


Hip Hub Hooray start begin mei dit jaar en sluit af op 29 september.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page