top of page

'Fietsen in Tongeren kan nog veiliger'

Fietsen in Tongeren blijkt nog steeds niet veilig genoeg te zijn. Dat zegt alvast twee op de drie Tongenaren. Drie op de vier geeft aan dat er niet genoeg fietspaden zijn. Tongeren is volgens hen nog helemaal geen fietsstad, maar ze vinden wel dat de stad aan een inhaalbeweging bezig is. Dat komt onder meer door de 20 fietstrajecten waar op dit moment aan gewerkt wordt.


Amper 6 procent van de Tongenaren gaat met de fiets naar het werk of school. In Vlaanderen is dat bijna drie keer meer dan in Tongeren. Er moeten dus meer mensen met de fiets naar het werk en de school. Maar dan moet de stad naast veilige fietspaden ook initiatieven nemen die ervoor zorgen dat Tongenaren de fiets boven de auto verkiezen. Dat laatste gebeurt vandaag nog te weinig. Nochtans liggen de meeste dorpen op vijf kilometer van de binnenstad.


Maar er is goed nieuws want er komen nieuwe fietspaden op onder andere de Nieuwe Steenweg, de Ringlaan, de Maastrichtersteenweg en de Lankgracht. Binnenkort zal men van aan Moerenpoort met de fiets tot aan Sportoase en industrieterrein Tongeren- Oost geraken, dwars door de volkstuintjes, natuurgebied de Kevie en over de fietsbrug die onlangs over de Jeker in Mal werd geplaatst.


Volgens de burgemeester van Tongeren, Patrick Dewael, is veilig fietsen in Tongeren onlosmakelijk verbonden met de aanleg van de twee omleidingswegen en met de herinrichting van de kleine ring rond de stad. Ook vind hij de fietssnelweg die loopt van Kolmont naar de Bilzersteenweg over de oude spoorlijn naar het station en zo door de Kevie heel belangrijk.

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
bottom of page