top of page

Gedaan met nazomer. Komende week wordt het gevoelig kouder

Na een prachtige zomer en aangename nazomer lijken de temperaturen binnenkort dan toch een duik te nemen. Volgens de meeste voorspellingen zal het tegen het eind van deze week gevoelig kouder worden. Moeten we dan toch eindelijk onze zomertenue opbergen omdat de winter voor de deur staat?

Zoals het er nu naar uit ziet kunnen we deze week nog even genieten van de zachte temperaturen, maar zal het vanaf vrijdag helemaal gedaan zijn met het late terrasjesweer. Het kwik zakt dan naar 13 graden in het centrum. In het weekend komen de temperaturen zelfs niet meer boven de 11 graden.


En dat is nog niet alles want er is weinig beterschap in het verschiet. Dankzij een koude luchtstroming over ons land bedragen de maxima komende week amper 10 of 11 graden, terwijl de teller ’s nachts op een paar graden boven nul blijft staan. In de Ardennen zal het gaan vriezen in de nacht en zondag en maandag is er daar kans op de eerste (natte) sneeuw. Toch hebben we nog een beetje goed nieuws want op donderdag 1 november voorspellen de weerkaarten overigens nog een laatste zachte dag. Het kan die dag tot 15 graden worden. Daarna gaan de temperaturen weer bergaf. Haal de dikke truien, jassen en handschoenen maar terug uit de kast.

bottom of page