top of page

Gemeente Hoeselt lanceert nieuwe app voor De Kluizenaarstocht.

De gemeente Hoeselt heeft een nieuwe app laten ontwerpen om de Kluis van Hern en het omliggend heuvelachtig Haspengouws landschap door de duizenden bezoekers te laten ontdekken en te verkennen. Het project is uitgewerkt tot een audiovisuele wandeling: de Kluizenaarstocht. Gemiddeld trekken de kluis per maand zo’n 3.000 wandelaars.

Foto: © Mine Dalemans / Bron: HLN

Met de Kluizenaarstocht hoopt men in Hoeselt het aantal bezoekers te kunnen verdubbelen en daarom heeft de dienst toerisme Hoeselt de app ‘Beleef Hoeselt’ laten ontwikkelen. Als je de app op je telefoon of tablet zet dan krijg je als wandelaar toegang tot tien korte filmpjes van één tot drie minuten. Drie fragmenten gaan over de kluis: de kapel, het schooltje en de maretakken. De zeven andere fragmenten brengen sagen en legenden in woord en beeld, midden een prachtig landschap.


Om van dit spektakel te kunnen genieten, die trouwens opgenomen zijn door het Hoeselts productiehuis Karpov & Kasparov van Ruben Gerits met de medewerking van een twintig acteurs uit Hoeselt, moet je de gratis app downloaden op je tablet of smartphone. Met je gsm of tablet in de hand kan je dan zeven kilometer wandelen en tijdens die wandeling kan je de tien locaties in een filmpje bekijken. Je moet wel in de omgeving zijn want het is nadien niet meer mogelijk om de beelden thuis te bekijken.


Voor de realisatie van de Kluizenaarstocht met de app ‘Hoeselt Beleeft’ was er een kostenplaatje van 37.000 euro. Hiervan werd 24.000 euro door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling bijgedragen. De rest was voor rekening van de gemeente.


Zondag 28 april wordt de Kluizenaarstocht officieel voorgesteld.

留言

評等為 0(最高為 5 顆星)。
暫無評等

新增評等
bottom of page