top of page

Geniet van het weekend, want tijdens de week wordt het opnieuw frisser

Het wordt vandaag een zeer fraaie en zachte lentedag met veel zonneschijn. De temperatuur klimt in Limburg naar maximaal 18 of misschien wel lokaal een 19°C. Op een terrasje in de zon kan dat dus makkelijk 20°C en meer worden. Er waait een zwakke zuidenwind. Vannacht krijgen we brede opklaringen, waardoor het goed afkoelt tot een graad of 4 boven het vriespunt. Regionaal kan er opnieuw mist ontstaan.


Vorige week schreven dat er voor zaterdag ook nog een leuke 18 tot 20°C inzat, maar dat is helaas wat naar beneden bijgesteld omdat het meer bewolkt zal zijn alhoewel de dag met opklaringen zal starten. Toch krijgen we dan ook zacht weer. Tegen de middag vergroot wel de kans op een bui.


Zondag doen we er opnieuw enkele graden af. De wind kiest immers vol voor het noorden. Toch zal het zondag op de meeste plaatsen droog blijven, met zelfs ruimte voor brede opklaringen. We krijgen maxima tot 12°C. Een dikkere jas is dus zeker aangeraden.


Maandag wordt een redelijk zonnige dag en bereikt de temperatuur nog een maximum rond 10°C. Er kan een lokale bui vallen, maar het blijft toch wel veruit overwegend droog. Vanaf dinsdag doen we er nog twee graden vanaf en halen we nog 8°C. Dat heeft vooral te maken omdat vanuit het noorden er vrije koele lucht Limburg zal binnenkomen. Daarin krijgen we een afwisseling van zon en wolken. De kans is groot dat het droog blijft.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page