top of page

Gevaarlijke toestanden door files op pechstrook op E313 in Bilzen

Heel wat bestuurders die de afrit moeten nemen maken dit dagelijks mee. De afrit Bilzen/Hoeselt op de E313 zorgt dagelijks voor een serieus fileprobleem. Voertuigen moeten daar op zo’n 800 meter van de afrit al voorsorteren op de pechstrook en dat levert levensgevaarlijke situaties op. Ook de burgemeesters van Bilzen en Hoeselt hebben er genoeg van en eisen dringend een oplossing.

Foto: © hbvl

Er moet dringend iets gebeuren om de veiligheid aan de afrit van de E313 in Hoeselt en Bilzen te verhogen. Op werkdagen staan er regelmatig files tot op de pechstrook van de snelweg en dat leidt tot erg gevaarlijke situaties. Hopelijk komt er naar de toekomst toe snel een oplossing want de gemeente Bilzen plant nog een groot winkelcentrum en in Hoeselt zijn er ook plannen voor een nieuwe industriezone. Dat betekend nog meer zwaar vrachtverkeer en werknemers die dagelijks de afrit Bilzen/Hoeselt moeten nemen.


Ondanks de aanpassingen aan de N730 door het plaatsen van verschillende rotondes en verkeerslichten aan het industrieterrein door Wegen en Verkeer, lijkt de situatie nog verergerd te zijn. Door het plaatsen van de verkeerslichten wordt het verkeer opgehouden en daardoor worden de gevaarlijke toestanden aan de afrit gecreëerd. Beide burgemeesters stellen nu voor om de strook aan de lichten van het industrieterrein te verlengen en ook de strook aan de afrit zou verlengd kunnen worden zodat deze gevaarlijke situaties verdwijnen.


De burgemeester van Hoeselt heeft alvast een brief naar Wegen en Verkeer gestuurd en hoopt snel een oplossing te krijgen vooraleer hier zware ongevallen met dodelijke afloop gaan gebeuren.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page