top of page

Gezonde groentjes voor de feestdagen

Wat een weekend alweer. Terwijl de meesten onder jullie waarschijnlijk genoten hebben van de eerste sneeuw, hebben andere dat weer gedaan op de vele kerstmarkten die momenteel over heel het land doorgaan. Kerstmarktje meepakken betekend ook een glaasje gluwhein, jenever of warme chocomelk, maar ook de vele hamburgers en andere lekkere dingen die je op zo een kerstmarkt kan verorberen. Allemaal heel leuk, maar wij hebben alweer vast enkele gezonde groentjes voor de aankomende feesten voor jullie opgezocht. Geniet ervan.....


BOERRENKOOL:

Boerenkool, we hoeven het jullie niet meer te zeggen, maar dat is een echte wintergroente die in ons land meestal wordt gegeten als stamppot. Met vitamine A, B, C, E en K is deze krulgroente een ware vitaminebom die zeker niet mag ontbreken tijdens de wintermaanden. Leuk om weten is dat boerenkool ook uitstekend te gebruiken is voor chips, soep of een salade!


OKRA:

Orka? Nee, okra! Een groente die iets wegheeft van een bloem die nog niet volledig in bloei staat en absoluut niet mag ontbreken in de keuken van een ieder die gezond wil eten. Deze vruchtgroente zit boordevol vezels, vitaminen en mineralen. Geen wonder dat okra vaak op het menu staat van diëtisten en voedingsdeskundigen.


Witloof:

Witloof is zeer gezond. Zo bevat het veel vitaminen, waaronder A, B en C. Daarnaast is witlof rijk aan foliumzuur, dat een gunstig effect heeft op de darmflora en tevens een gezonde zwangerschap bevordert. Ook een pluspunt: je kunt deze bladgroente in tal van gerechten gebruiken. Zowel warm als koud! Handig toch!


Nog meer gezonder tips? klik hier

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page