top of page

Gezonde voeding: Check onze nieuwe tips

Sinds enkele weken kan je via onze website enkele gezonde tips ivm groenten terugvinden. Het is de bedoeling dat je volop kan genieten van het eten tijdens de eindejaarsfeesten, maar dat je de laatste dagen van 2018 ook kan afsluiten op een gezonde manier. We wensen je alvast veel plezier met deze nieuwe tips.

© Sport Fm Continu

WORTEL:

Worteltjes zijn met hun oranje schil en felgroene pluim niet alleen een blikvanger, ze zijn ook supergezond. Want zoals iedereen waarschijnlijk wel weet bevatten deze oranje toppers veel bètacaroteen, een stofje dat erg goed is voor onze ogen! Maar ook voor een mooie, stralende huid ben je bij de wortel aan het juiste adres. Mits je er niet te veel nuttigt, want dan kleurt je gelaat oranje ...


SPINAZIE:

Spinazie staat bekend als voer voor krachtpatsers, met Popeye als boegbeeld. Is spinazie eigenlijk wel zo gezond als wordt beweerd? Jazeker! Spinazie is rijk aan vitamines, ijzer, magnesium, zink en omega-3-vetzuren. Daarnaast zijn antioxidanten ruimschoots aanwezig in deze groene blaadjes, waardoor de kans op ziektes aanzienlijk afneemt! Alleen maar voordelen, dus.


BROCCOLI:

Broccoli is een weldaad voor je lichaam! Deze groene groente bevat namelijk een grote hoeveelheid vitamines, mineralen en antioxidanten. Daarnaast versterkt broccoli het immuunsysteem, verkleint het de kans op de ziekte van Alzheimer én zou het de kans op prostaatkanker kunnen verminderen. En boven dit alles is broccoli ook nog eens heel lekker!


De vorige tips gemist? Kijk dan hier, hier en hier.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page