top of page

Gezonde voeding! Tips voor de feestdagen

Wat is gezond en wat is ongezond? Welke producten en voedingsstoffen dragen bij aan je gezondheid? Met de feestdagen in zicht wordt dit nogal moeilijk om op te volgen maar toch hebben we leuke weetjes over eten en drinken in een gezond eetpatroon. Zo kan je tijdens de eindejaarsfeesten nog lekker genieten van een uitgebreid menu terwijl men er tussenin een toch wel gezonde levensstijl op na houdt. Wij hebben alvast weer enkele gezonde groenten op een rijtje gezet.


SPRUITEN

Niet iedereen is een groot fan van spruitjes. Vooral bij kleintjes staat deze groene groente vaak niet op nummer één. Tóch is deze wintergroente het proberen waard. Waarom? Omdat ze een grote hoeveelheid vitaminen en mineralen bevatten. Met slechts één bordje van deze kleine vriendjes zit je al bijna aan de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH).


KOMKOMMER

Hoewel sommige mensen beweren dat komkommer niet gezond is, blijkt uit onderzoek dat deze langwerpige groentesoort wel degelijk goed voor je is. Zo bevat komkommer ontzettend veel antioxidanten. Slechts honderd gram van deze groente en je hebt al twintig procent van je dagelijks hoeveelheid te pakken.


COURGETTE

De courgette is een populaire groente in de lage landen. Niet zo vreemd, want je kunt dit broertje van de komkommer écht overal voor gebruiken. Bovendien bevat de courgette veel vitaminen en mineralen. Dé perfecte groente om toe te voegen aan je weekmenu, dus!


Zo, hopelijk kunnen jullie met deze voedingstips iets doen tijdens de feesten en bij deze wensen we jullie vanwege de medewerkers van Sport Fm Continu een smakelijk en muziekaal eindejaar toe.

留言

評等為 0(最高為 5 顆星)。
暫無評等

新增評等
bottom of page