top of page

Golden Earring stopt ermee

Afgelopen week bereikte ons het nieuwe dat Golden Earring na vijftig jaar ermee zal ophouden. De oudste Nederlandse rockband houdt het voor gezien omdat gitarist en medeoprichter George Kooymans (72) de spierziekte ALS heeft en daardoor niet meer kan optreden.

Het was in 1961 dat de gitarist en zijn buurjongen Rinus Gerritsen (bassist) de band The Tornados oprichtte. Wanneer ze beseffen dat er al een groep met zo een naam bestaat, veranderen ze deze in The Golden Earrings en later dus Golden Earring. Sinds 1970 zitten zanger Barry Hay en drummer Cesar Zuiderwijk bij de band en is de samenstelling onveranderd gebleven.


De band scoorde heel wat wereldhits. Denk maar aan Radar Love (1973), Twilight Zone (1982) en When The Lady Smiles (1983). Van de Golden Earring zijn ook tientallen albums verschenen. De band viert in 2019 zijn vijftigjarig jubileum in de huidige bezetting. Dat gebeurde met een grote show in Rotterdam Ahoy en zonder het toen te weten blijkt dit hun laatste optreden te zijn.


"Het is klote, we hadden liever een afscheidstournee gepland, maar dit is helaas wat het is", liet Hay aan het Nederlandse AD weten. "Ons laatste optreden blijkt in 2019 in Ahoy te zijn geweest. Dat was een mooie show met familie en vrienden erbij, maar we hadden het liever anders gezien."

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page