top of page

Groen licht voor Colruyt in Bilzen

Het heeft jaren geduurd, om precies te zijn zes jaar, toen er plannen op tafel lagen om de Tabaart in Bilzen uit te breiden. Nu zes jaar later kan de bouw van het ruimtelijk uitvoeringsplan Tabaart (RUP) echt beginnen. In dat plan is er onder meer de komst van warenhuis Colruyt voorzien en 180 woningen. Of er later nog andere winkels zullen bij komen is nog niet bekend.

Deze locatie is voorzien voor de nieuwe Colruyt
Foto: © Tony Van Galen / nieuwe locatie voor Colruyt Bilzen

De supermarkt wordt zo’n 2.600 vierkante meter groot. Het warenhuis komt op het gelijkvloers. Mogelijk komt er een bovenverdieping met gemeenschappelijke lokalen voor het personeel en een appartement. Het kostenplaatje voor dit nieuwe project bedraagt 3 miljoen euro.


Klanten die van de Maastrichterstraat komen kunnen straks enkel naar de winkel toe rijden. Zo hoopt men dat het verkeer op de straat niet zal vastlopen. Met enkel een uitrit vermijden ze zo kruisende bewegingen in het verkeer. Op de Spelverstraat komt er zowel een in- als uitrit. De rest van Tabaart wordt ontwikkeld voor woningbouw.


Eerst zou héél het gebied met uitzondering van de plek waar Colruyt een warenhuis rechtzet, voorzien zijn voor de bouw van 300 woningen, maar dat blijkt nu niet haalbaar te zijn. Vlaanderen laat zo’n grootschalig RUP niet toe omdat er in Merem al zo een woonproject is. Daar worden er in de komende 30 jaar 400 woningen voorzien. Daarom komen er op de Tabaart nu 'maar' 130 à 180 woningen, in plaats van 300.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page