top of page

Gustaph overtuigd de rest van Europa met zijn 90's song 'Because of You'

Bijgewerkt op: 16 mei 2023

Donderdagavond was het dan zover. De tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival en wat een prestatie zagen we daar van Gustaph met zijn lied 'Because of You'. Meteen goed voor een finale plaat zaterdagavond in Liverpool. Als we de bookmakers mogen geloven wint Loreen zaterdag overtuigend voor de tweede keer het Eurovisiesongfestival. Zij geven Zweden namelijk bijna 50 procent kans op de overwinning. De enige die volgens hen nog kan winnen is Finland.


Loreen won in 2012 ook al oevrtuigend het Eurovisiesongfestival met het nummer Euphoria. En nu keert ze terug met Tattoo en volgens kenners zou ze daarmee voor de 2e keer het liedjesfestival kunnen winnen. Eind vorige week zag het er even naar uit dat we bij de bookmakers opnieuw wat spanning zouden krijgen. Finland, met het opvallende nummer Cha Cha Cha van Käärijä, was toen namelijk aan een kleine opmars bezig. Of dat genoeg is voor zaterdagavond valt nog af te wachten.


Gustaph overtuigd tijdens halve finale:

De tweede halve finale kwam onze Gustaph op het podium en wat een optreden was dat. Ook de internationale pers had een goed optreden gezien. “De Belgische ster-met-hoed Gustaph verlichtte het podium met zijn aanstekelijke househymne Because of you,"zo schrijven ze in het Verenigd Koninkrijk. Hij wordt er zelfs al vergeleken met poplegende Boy George.


Ook op de sociale media niets dan lof voor Gustaph. “Hier word ik blij van”, “Ik voel zaterdag een verrassing komen...”, “Kan dat lied van Gustaph niet ons nieuwe volkslied worden?” en veel, veel meer. We kijken er echt naar uit.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page