top of page

Guur en fris april-weer in het weekend

Het weekend komt er weer aan en dat betekend dat we hier bij Sport Fm Continu weer even in de weerkaarten gaan kijken. Het zal alvast goed beginnen want vrijdag wordt het een volledig zonnige lentedag. Er staat wel een schrale wind waardoor de maxima rond de 10°C zullen uitkomen. Tijdens de nacht naar zaterdag zal het op de meeste plaatsen in Limburg gaan vriezen. Het wordt erg koud met minima tussen -1 en -2°C. Aan de grond zelfs -5C.


Zaterdag kunnen we beter snel vergeten want het wordt guur april-weer. Na een koude start met temperaturen rond het vriespunt wordt het niet warmer dan een graad of 8. Vanaf de namiddag krijgen we neerslag vanuit Duitsland die door de koude bovenlucht zelfs een winters kan krijgen. Het wordt tijdens de buien dus opletten voor gladde plekken. In de nacht van zaterdag op zondag is er opnieuw een grote kans op nachtvorst met minima van -1 tot -2C.


En we zijn er nog niet vanaf want ook op zondag is het nog fris met zelfs kans op wat winterse neerslag. Zondag moeten we tevreden zijn met maxima van +10°C.


Maandag wordt het meer dan waarschijnlijk een droge dag metmaxima van zo'n 13 tot 14°C. Dit bij een nog steeds strakke oosten- tot noordoostenwind. Gelukkig wordt het dinsdag terug wat warmer, maar dan is er wel kans op een buitje. Op woensdag doen we er nog een paar graden bij en kan het 15 graden worden.

bottom of page