top of page

Heel wat rijbewijzen ingetrokken tijdens Slim-controles in Limburg

Tijdens het weekend van 9 tot 10 maart hebben 3 korpsen van lokale politie en de Wegpolitie zich ingezet voor weekendcontroles in de provincie Limburg. Daarbij werden heel wat politieambtenaren en agenten van politie ingezet. Er werden 677 bestuurders gecontroleerd.

Foto: © Koen Moreau

Van de 677 gecontroleerden die een alcoholtest moesten afleggen waren er 13 personen (of 3 %) positief. Er werd van 521 bestuurders een drugstest afgenomen. Daaruit bleek dat er 2 personen onder invloed waren. Tijdens de actie werden ook 7372 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 3 % van de voertuigen of 185 bestuurders werden geverbaliseerd wegens overdreven snelheid. Naast de overtredingen op alcohol, drugs en snelheid werden ook nog 15 andere verkeersinbreuken vastgesteld. 2 bestuurders werden geverbaliseerd omdat ze geen gordel droegen. 8 voertuigen hadden ook geen geldige verzekering. 3 bestuurders kregen een boete omdat hun voertuig technisch niet in orde was. Er werden ook nog 2 andere verkeersinbreuken vastgesteld. Tijdens de SLim-controles het afgelopen weekend werden 6 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.


ONGEVALLEN:

In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 63 verkeersongevallen gemeld. Dertien daarvan hadden een lichamelijk letsel, waarvan 4 zwaargewonden en 9 lichtgewonden, en vijftig hadden enkel stoffelijke schade. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 31 ademtesten afgenomen, waarvan er 10 (of 32 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.

bottom of page