top of page

Hoeselt en Bilzen maken samen het verschil

De gemeentebesturen van Hoeselt en Bilzen zijn ervan overtuigd dat ze samen sterker zijn dan alleen. Daarom willen we op 1 januari 2025 fusioneren naar één gemeente. Waarom een fusie?

Foto: © hoeseltvrugger.be

Gemeenten krijgen alsmaar meer verantwoordelijkheden, zonder extra beschikbare middelen. Daardoor is het niet gemakkelijk om de verwachtingen van hun burgers te blijven inlossen. Vandaag zijn Hoeselt en Bilzen sterke besturen, en dat willen we zo houden. We willen zelf de toekomst maken en anticiperen op bevoegdheden die Vlaanderen overdraagt aan het lokale niveau. Daarom zetten we nu proactief de stap richting een fusie.


Samen bouwen aan een nieuw project Als nieuwe gemeente met meer dan 42.000 inwoners, en met een centrale ligging in de Euregio, hoeven we de razendsnelle maatschappelijke ontwikkelingen niet te ondergaan. We kunnen inspelen op trends en ons een eigen verhaal schrijven. De dienstverlening voor de inwoners zal door de fusie nog verder specialiseren en professionaliseren. De gemeentelijke diensten zullen efficiënter georganiseerd kunnen worden. We combineren de voordelen van centralisatie en schaalvergroting met de troeven van nabijheid, dicht bij de burger, en zien de fusie als een verhaal van 23 dorpen. De schuldovername door de Vlaamse overheid versterkt bovendien onze financiële draagkracht, waardoor we gewapend zijn om samen te investeren in het toekomstproject van onze nieuwe gemeente....lees verder....

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page