top of page

Inbrakenplaag regio Limburg

De feestdagen zijn weer zo goed als voorbij. Voor de meesten onder ons alweer eentje om achter zich te laten met heel leuke herinneringen en voor de anderen dan weer een periode om zo snel mogelijk te vergeten. Zo waren er in Limburg tijdens de eindejaarsperiode vanaf 20 december 2018 tot en met 3 januari 2019 veel inbrekers actief. Dat blijkt uit cijfers die door de politie zijn vrijgegeven.

Ook tijdens de kerstdagen in 2017-2018 waren er veel inbraken. Het aantal inbraken en pogingen was toen vergelijkbaar met dit jaar. Limburg is wel koploper qua inbraakmeldingen. Dat is gebleken uit de gegevens die de verzekeraars hebben vrijgegeven. Maar toch valt het op dat het tijdens de feestdagen extra druk is. Wellicht profiteren inbrekers ervan dat mensen niet thuis zijn om kerst of oudejaar bij familie of vrienden te vieren. De cijfers worden jaarlijks bekendgemaakt.


Feestje Zo sloegen inbrekers in Bilzen toe bij iemand die vlak voor de kerstdagen buitenshuis een feestje vierde. Bij thuiskomst bleek dat er was ingebroken. Onder meer sieraden en contant geld waren verdwenen. De slachtoffers lieten weten dat de inbraak een grote impact heeft op hun veiligheidsgevoel. In Hasselt stelde de politie van oud op nieuw drie inbraken vast. Op de Luikersteenweg werden verschillende vertrekken doorzocht en geld en juwelen buitgemaakt. In de Windmolenstraat is een huis volledig doorzocht, maar de buit is nog onbekend en dat geldt ook voor de inbraak in de Peter Benoitstraat. De politie van Genk kreeg woensdagochtend een melding van een inbraak in de Stoffelsbergstraat in Genk. De buit bestaat uit werkmaterialen.


Ook als de bewoners thuis zijn, kunnen inbrekers ongemerkt toeslaan. Bij een echtpaar in Munsterbilzen werd ingebroken terwijl de bewoners in bed lagen. De dieven waren het huis binnengedrongen en hebben de sleutels van een scooter uit een la gehaald. Daarna gingen ze er met de de scooter vandoor.


Toch is er ook goed nieuws. Het totale aantal jaarlijkse inbraken in Limburg blijft toch dalen. Al jaren worden campagnes gevoerd waarin mensen tips krijgen om inbraken tijdens vakanties of de feestdagen te voorkomen, maar ondanks deze inspanningen blijft het aantal meldingen nog redelijk hoog.

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page