top of page

James Ingram (66) overleden

James Ingram is niet meer. Dinsdag is de zanger op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. James Ingram scoorde bij ons een hit met een duet samen met Michael MacDonald, genaamd "Yah Mo Be There". Andere nummers van hem zijn onder meer "Baby come to me", een duet met Patti Austin. Beide nummer dateren uit de jaren 80.

Foto: © YouTube / Bron: wikipedia

James Ingram (Akron (Ohio), 16 februari 1952 – Los Angeles, 29 januari 2019) was een Amerikaanse soulzangeren muzikant. Hij bespeelde een aantal instrumenten, zoals piano, gitaar, bas en drum. Hij was tevens producer en songwriter.


In België en Nederland is Ingram bekend van onder andere het nummer "Yah Mo B There", een duet met zanger Michael McDonald. Ook had hij een duet met Patti Austin, "Baby, come to me" dat in 1983 de nummer-1 positie in de Billboard Hot 100 bereikte. Later had hij nog een duet met Linda Ronstadt, "Somewhere Out There", afkomstig uit Steven Spielbergs tekenfilm een avontuur met een staartje (An American Tail) uit 1986. In 1990 had hij solo een nummer-1 hit met I don't have the heart in de Billboard Hot 100.


Ook leuk om weten: Ingram werkte mee aan "P.Y.T. (Pretty Young Thing)" van Michael Jackson en produceerde ook voor onder meer Pointer Sisters, George Benson, Ray Charles, Shalamar en zijn vriend Quincy Jones. Verder werkte hij mee aan "We are the world van USA for Africa" ('85).


De R&B zanger overleed op 66-jarige leeftijd aan kanker.Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page