top of page

Joe Biden nieuwe president van de Verenigde Staten

Joe Biden heeft zo goed als zeker de Amerikaanse verkiezingen gewonnen en verstoot Donald Trump in januari uit het witte huis. Biden wordt daarmee de 46e president van de Verenigde Staten al stribbelt de huidige president nog flink tegen. Dat het politieke beleid in de VS met Biden de komende jaren zal veranderen is nu al duidelijk.

Foto ter illustratie
Foto; © Unsplash

Joe Biden, voormalig vice-president onder Barack Obama en een 36-jarige veteraan in de Amerikaanse Senaat, wordt dus de 46e president van de Verenigde Staten. Zijn running mate, Californische senator Kamala Harris, wordt de eerste vrouw, de eerste Afro-Amerikaanse en de eerste Indiase Amerikaan die als vice-president zal dienen.


De Democratische kandidaat kon met zijn winst in de staat Pennsylvania, die Hillary Clinton in 2016 verloor, genoeg kiesmannen halen om zo het Witte Huis in januari te mogen betreden. Door de overwinning valt er heel wat last van de aanhangers van Biden die al een paar dagen vol spanning zaten. Trump van zijn kant heeft aangegeven dat hij de legitimiteit van de te laat getelde stemmen die per post binnenkwamen in de staten die het voor Biden hebben gekozen, in twijfel trekt. Het valt nog maar te zien hoe hij met de nederlaag zal omgaan.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page