top of page

Juli toeristische topmaand voor Limburg

De Limburgse toeristische sector is positief over de eerste helft van de zomervakantie. Met naar schatting 725.000 overnachtingen en een gemiddelde logiesbezetting van bijna 70 % noteert Limburg ondanks de hitterecords een succesvolle maand. Dat is goed voor 70 miljoen euro omzet door verblijfstoeristen.


De vakantieparken en de jeugdlogies waren bijna volledig volzet. Maar ook de hotels lagen met een bezettingsgraad van 72 % goed vol. Vergeleken met dezelfde maand vorig jaar verbleven de gasten gemiddeld bijna vijf in plaats van vier nachten. Fietsen blijft dé favoriete activiteit bij de verblijfsgasten. Ondanks de hitte maakten vorige maand bijna een half miljoen fietsers gebruik van het Toeristische fietsroutenetwerk. Vooral de fietsbelevingen waren erg in trek. Maar liefst 61.000 fietsers kwamen het pas geopende Fietsen door de Bomen in juli ontdekken. Dat brengt het totaal op 102.000 fietsers sinds de opening net voor de zomer.


De attractie- en reca-uitbaters speelden tijdens de extreme hitte hun troeven uit met aangepaste openingstijden of vernevelaars om de hitte te trotseren. Juli 2019 was voor acht op de tien logiesuitbaters en zeven op de tien uitbaters van grote attracties even goed of zelfs beter dan vorig jaar.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page