top of page

Kan KRC Genk vandaag de titel pakken?

Het is zover. Vanavond is KRC Genk op bezoek bij RSC Anderlecht. Drie punten pakken in het Astridpark moet de opdracht zijn. Maar kan dit voldoende zijn om voor de vierde keer kampioen te worden. Wij zochten het alvast uit wat de mogelijkheden zijn.


Als Racing Genk in Anderlecht wint en Club Brugge dat niet doet op het veld van Standard dan is het kampioen. Een gelijkspel van de Rouches volstaat, als Genk wint. Als Genk gelijk speelt in Anderlecht dan moet Standard de drie punten thuis houden tegen Club. Ook als Club Brugge geen punt pakt tegen Standard en Racing Genk speelt gelijk tegen RSCA dan zijn ze alsnog kampioen. In de andere scenario’s valt de beslissing pas zondag. Racing Genk speelt dan in eigen huis tegen Standard en Club Brugge krijgt het stugge Antwerp op bezoek.


Dus even alles op een rijtje gezet: Genk wint tegen Anderlecht en Club verliest in Luik = KRC Genk kampioen. Genk speelt gelijk tegen Anderlecht en Club verliest = KRC Genk kampioen. Genk wint in Anderlecht en Club pakt een punt = KRC Genk kampioen.


Mochten Genk en Club vandaag winnen, dan zal het wachten zijn tot zondag. Pakt Genk vandaag geen punt in Anderlecht en Club Brugge wint wel van Standard en Club Brugge wint zondag tegen Antwerp, dan halen ze zes op zes, en zijn ze opnieuw kampioen van België.

Opmerkingen

Beoordeeld met 0 uit 5 sterren.
Nog geen beoordelingen

Voeg een beoordeling toe
bottom of page