top of page

Kerstvakantie start zacht en met veel wind

We gaan een winderige kerst tegemoet. Zondagvoormiddag gaat het nog regenen, maar nadien wordt het droger. Net als de vorige dagen gaat het waaien met rukwinden tot 70km/u. Voorzichtigheid is dus aangeraden. De maxima stijgen vlotjes naar 13 graden. Ook tijdens de kerstnacht zakken de minima niet verder dan 10 graden en blijft het hard waaien met regelmatig regen.


Foto: © Unsplash

Ook kerstdag zelf blijft het zeer zacht. De maxima klimmen opnieuw naar 13°C. De dag start miezerig en winderig. In de voormiddag en namiddag rukwinden tot 50km/u en tijdens de avond zelfs tot 75km/u. En zo wordt het uitkijken naar dinsdag want dan krijgen we een droge dag en krijgen we de zon ook nog eens te zien. Met maxima van 9 graden wordt het iets frisser dan de vorige dagen. Tijdens de nacht zakken de minima naar 4°C. Het gaat dan ook regenen.


Woensdag is het weer van dat. De kans dat we het droog houden is groter dan de kans op een bui, maar vanaf de middag gaat het weer harder waaien. Tegen de avond opnieuw rukwinden tot 70km/u en volgens de laatste voorspellingen kunnen die zelfs oplopen tot 90km/u.


En het lijkt maar niet te willen stoppen. Ook donderdag veel rukwinden van 75km/u tot zelf 90km/u! Tijdens de voormiddag krijgen we te maken met regen. Na de middag blijft het droog. Tijdens de avond gaat het minder hard waaien.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page