top of page

Kleuters De Puzzel Tongeren verzamelen voedselpakketten

Als we over armoede spreken, dan moeten we niet alleen naar het buitenland kijken. Ook bij ons zijn er mensen die maandelijks moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Dit is dan ook de reden waarom de ouders, grootouders en kinderen van kleuterschool De Puzzel tijdens de vastenperiode voedselpakketten, verzorgingsproducten en warme truien verzamelden. Dit alles voor de Sint-Vincentiusvereniging te Tongeren


De school De Puzzel heeft speciaal voor dit project gekozen omdat ze de kinderen op een speelse wijze willen betrekken bij het feit, dat er ook in Tongeren en omgeving mensen zijn die het zwaar hebben, en alles niet zo vanzelfsprekend is. De 25 vrijwilligers van de vzw delen elke 4de woensdag van de maand voedselpakketten uit aan ca. 200 Tongerse gezinnen.


Voorzitter Nes Henrotte van de Sint-Vincentiusvereniging, die zelf ook graag de mouwen opstroopt, is erg blij met dit mooie initiatief van kleuterschool De Puzzel. “De pakketjes zijn méér dan welkom. Het blijft belangrijk dat de opgroeiende jeugd (en ouders) attent gemaakt wordt op, en betrokken wordt bij de actuele noden van de medemens die het met minder moeten stellen”, knipoogt hij.


Foto: Werner Jansen

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page