top of page

KMI waarschuwt voor aankomende hitte

We hebben het er de laatste dagen al vaker over gehad, maar nu laat ook het KMI ‘een hittewaarschuwing’ op de bevolking en dat omdat er een periode met erg hoge temperaturen verwacht wordt, zowel overdag als ‘s nachts. Die warmte gaat meerdere dagen duren en daardoor zal er in verschillende regio’s vanaf dinsdag code oranje van kracht zijn, zo staat op de website van het weerinstituut.

Vorige week schreven we al dat het vanaf dinsdag in Limburg super warm gaat worden met temperaturen tot 31 graden. Donderdag wordt tot 33 graden verwacht en vrijdag zelfs 34 graden. ‘s Nachts zou het kwik amper dalen en zal rond de 20 graden blijven hangen. Vanaf dinsdag geldt daarom code oranje in Limburg.


Mochten de voorspellingen kloppen, ook al denken wij dat er al langer een hittegolf bezig is, gaat het om de eerste vandit jaar. Klimatologisch wordt gesproken van een hittegolf wanneer minstens vijf opeenvolgende dagen een temperatuur van 25 graden of meer wordt opgemeten, waarvan minstens drie dagen met temperaturen van 30 graden of meer.


We laten jullie even weten dat uit recente hittegolven is gebleken dat hoge temperaturen overdag, in combinatie met weinig afkoeling ‘s nachts gedurende meerdere dagen, een direct gevolg heeft op de sterftecijfers, zeker bij ouderen. Het is daarom aangeraden om voldoende te drinken en koele plekken op te zoeken.


Op 8 juli schreven wij al een heel artikel ivm de warmte en wat je er het best kan tegen doen. Alle tips vind je hier.

bottom of page