top of page

Leuke weetjes met voeding

Weet je waarom mensen met rijst gooien op huwelijken? Of van waar de gewoonte komt om te klinken als je het glas heft? Deze bizarre feitjes over eten zijn leuk om te weten!


  1. De eerste ketchup werd gebruikt als medicijn. Begin 20ste eeuw dachten dokters namelijk dat tomaten goed waren tegen kwaaltjes zoals spijsverteringsproblemen en reuma

  2. Honing is het enige voedingsmiddel dat niet slecht wordt. Dit komt omdat er bijna geen water in zit waardoor er geen bacteriën in kunnen groeien. De oudste eetbare honing werd gevonden in een Egyptisch graf en was meer dan 2000 jaar oud!

  3. Hoe weet je of een ei nog goed is? Als je een ei in een glas water legt en het zinkt, dan is het nog goed. Komt het bovendrijven? Dan eet je het best niet meer op.

  4. Rijst op een huwelijk Rijst staat symbool voor vruchtbaarheid, geluk en welvaart. En dat wensen we een pasgetrouwd koppel zeker toe. Blijven smijten dus! Tenzij het door de gemeente verboden is natuurlijk.

  5. Suiker helpt tegen de hik

De hik hebben is heel vervelend. Iedereen kent wel wat trucjes om ervan af te geraken, zoals iemand met de hik doen verschieten. Verrassend genoeg kan suiker ook werken! Suiker heeft namelijk de ideale textuur om ervoor te zorgen dat je aandacht onrechtstreeks naar het slikken gaat, wat er voor zorgt dat je hik stopt.

bottom of page