top of page

Limburg in 1 dag 2 hectare bos rijker!

Limburg is sinds afgelopen weekend 4 voetbalvelden bos rijker en dat dankzij de inspanningen van honderden vrijwilligers. Door regen en wind waren ze op zondag 9 december 201 naar Alken gekomen om bomen te planten tijdens de "Forest in One Day"- bosplantactie.

Foto / Bron: © bosgroeplimburg.be

Tijdens de jaarlijkse "Forest in One Day" plantactie slaan Bosgroep Limburg en het Jane Goodall Institute de handen in elkaar om in één dag een nieuw bos aan te planten. Een bos dat dieren en insecten aantrekt, een betere leefomgeving creëert en mensen van verschillende leeftijden en achtergronden samenbrengt.


Het is een uitstekend project want op deze manier worden jaarlijks tot 6.000 inheemse bomen in België aangeplant om zo noodzakelijk nieuwe bossen te creëren. Voor elke boom die hier wordt geplant, sponsoren we de aanplant van bomen in Afrika, om ook daar herbebossingen te realiseren.


9 december is ook de "Dag van de Boseigenaar"  en worden alle privéboseigenaren in de bloemetjes gezet! Want zo’n bosuitbreiding is niet mogelijk zonder dat de eigenaar zijn grond hiervoor ter beschikking stelt.


Benieuwd naar meer info? Surf dan naar www.bosgroeplimburg.be

bottom of page