top of page

Limburgers genieten van een stralend zonnig en zacht weekend

Afgelopen weekend was het prachtig lenteweer, en dan blijft de Limburger niet graag binnen. Natuurdomeinen en speeltuinen zijn dan ook bijzonder populair. Bokrijk werd via de Hasseltweg zelfs even afgesloten voor alle verkeer.Ook veel Limburgers hadden ervoor gekozen om het weekend aan zee door te brengen wat bij momenten voor een overrompeling zorgde aan de kust. Gelukkig bleven de meeste Limburgers thuis en genoten ze van een mooie wandeling of fietstocht in de natuur. Het was ook het ideale moment om de loopschoenen nog eens uit te halen voor diegene wat het al veel te lang geleden was.


Niet alles liep het afgelopen weekend volgens de coronamaatregelen want de Limburgse politiediensten moesten het voorbije weekend coronafeestjes stil leggen in Hasselt en Beringen. Daarbij werden in totaal 27 mensen aangetroffen.


Nog even dit: Zowel David Dehenauw als Frank Deboosere meldden via Twitter dat het dagrecord is gesneuveld. Om 14 uur gaf de thermometer in Ukkel 17,5 graden aan. In Diepenbeek haalde het kwik zelfs 17,9 graden. Op de pier in Zeebrugge was het iets frisser met 13,3 graden. Het vorige dagrecord stond op 14,6 graden en dateerde al van 1949. We zijn echt wel benieuwd of er de komende dagen nog dag records gaan verbroken gaan worden.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page