top of page

LIMBURGNIEUWS: Fietser zwaar gewond in Bilzen / Jeugdhuis X Hoeselt wordt 't Fabriek

Decathlon opent Cubee-afhaalpunt in Limburg

Decathlon Maasmechelen krijgt, samen met Decathlon Olen, de primeur: het eerste Cubee-afhaalpunt bij de winkel. Consumenten kunnen er voortaan, de klok rond, hun online bestelde pakjes afhalen of verzenden. Eind dit jaar wil de sportketen 12 vestigingen uitrusten met de pakjesautomaten van Cubee. Hoeveel er in Limburg zullen bijkomen is niet bekend. De Cubee-automaat van B-Post bij Decathlon is 7 dagen op 7, 24 uur op 24 toegankelijk.


Fietser zwaargewond in Bilzen

Aan de Tipstraat tussen Beverst en Bilzen is maandagnamiddag een fietser zwaargewond geraakt. Dat gebeurde na een mislukt inhaalmanoeuvre van een autobestuurder.Die wilde net een voorligger inhalen, toen een auto achter hem eveneens begon in te halen. Eén auto moest uitwijken en raakte daarbij een fietser. Het slachtoffer uit Hoeselt werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.


ACTIVITEIT: ZATERDAG 6 JULI: MEET & CONNECT AFRICA.

Meet & Connect Afrika International Festival is één van de meest sprankelende festivals van België. Openluchtshows, Afrikaanse danceworkshops, kinderanimatie, kunstexposities en een modeshow. Dikwijls bestaat over Afrika een negatief beeld: armoede, verdriet en achterstand! De organisator wil de rijkdom en de vrolijkheid van het continent en z’n inwoners laten zien en beleven. Dit alles gaat van 13u tot 3u door in Jeugdcentrum De Bilding in Bilzen. Inkom is 10 euro. Meer info via 0470 54 73 83.


Jeugdhuis X in Hoeselt sluit na 20 jaar en wordt nu ’t Fabriek

Na twintig jaar heeft Jeugdhuis X de deuren gesloten. De Hoeseltse jongeren vinden een klassiek jeugdhuis waar ze aan de toog hangen en naar muziek luisteren verleden tijd. In de plaats opende ’t Fabriek. Iedereen tot 35 jaar is er welkom en wordt vooral geluisterd naar de interesses om daar op in te spelen met de gepaste activiteiten. Met ’t Fabriek gooien ze het over een compleet andere boeg. Het concept kostte slechts 10.000 euro.

Foto: © Borgerhoff

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page