top of page

LIMBURGNIEUWS: Fietsveilige rotonde in Veldwezelt / Bilzen stemt opnieuw

Nieuwe fietsveilige rotonde in Veldwezelt

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat de rotonde op de kruising van de N2 (Bilzerbaan, 2e Carabinierslaan) en de N78 (Kiezelweg) in Lanaken vernieuwen. Er komen vrijliggende fietspaden en oversteken om de veiligheid voor de fietsers te verhogen. Een aparte bypass voor het gemotoriseerd verkeer vanuit Lanaken richting Bilzen moet ook de doorstroming verbeteren. Eerste stap is de afbraak van twee woningen aan het kruispunt. Wanneer de werken zullen starten is nog niet meteen duidelijk. De werken zelf zullen een half jaar in beslag nemen. Het Agentschap Wegen en verkeer investeert 1,3 miljoen euro in deze fietsveilige rotonde.


Fietsen door de Bomen

Het Limburgse fietsroutenetwerk heeft er weer een beleving bij. Na Fietsen door het Water kan men nu ook Fietsen door de Bomen. Een gloednieuwe fiets- en wandelbeleving op 10 meter hoogte door de kruinen van de bomen in Bosland. Het nieuwe fietspad ligt op het fietsroutenetwerk en bevindt zich vlakbij fietsknooppunt 272 aan het Pijnven, in Bosland, Hechtel-Eksel. Fietsen door de Bomen is voor iedereen vrij toegankelijk vanaf zaterdag 15 juni 2019.


Bilzenaren zondag opnieuw naar de stembus

In Bilzen mogen de bewoners zich weer opmaken om zondag naar de stemhokjes te gaan. Voor de derde keer in acht maanden tijd moeten de Bilzenaren gaan stemmen. Ze zullen opnieuw hun stem mogen gaan uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen, nadat de uitslag van 14 oktober vernietigd is. Zondagavond rond 20u zullen we weten hoe de kiezer de kaarten geschud zal hebben in Bilzen.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page