top of page

Maar liefst 17 rijbewijzen ingetrokken tijdens SLim-actieweekend in Bilzen

Tijdens het weekend heeft de politie van Bilzen op vijf uur tijd 17 rijbewijzen ingetrokken van bestuurders die te snel reden of die reden onder invloed van drank of drugs. De lokale politie van de zone Bilzen-Riemst-Hoeselt nam deel aan het gemeenschappelijk SLim-actieweekend over gans Vlaanderen. In de hele provincie Limburg werden automobilisten gecontroleerd op overdreven snelheid en rijden onder invloed van alcohol of drugs.

Ondanks dat de actie al enkele weken op voorhand in de media waren aangekondigd, werden er in vijf uren tijd 17 rijbewijzen tijdelijk ingehouden of voor vijftien dagen laten intrekken. De politie zette 402 voertuigen voor controle aan de kant. Verschillende bestuurders die gecontroleerd werden bleken te veel gedronken te hebben. Tijdens de actie in de regio legden vier bestuurders een positieve speekseltest af en dat voor amfetamines, cocaïne of cannabis. Een vrouwelijke bestuursters werd betrapt bij het rijden onder invloed van amfetamines. Pittig detail: de dame had nog maar een voorlopig rijbewijs. Een man, die onder invloed van cannabis reed, had zijn rijbewijs nog op de rechtbank van Tongeren liggen omdat hij eerder al een rijverbod had gekregen. Zijn voertuig werd getakeld.


Aan het station in Bilzen zag de politie een stadsautootje met daarin maar liefst negen personen, waarvan er zeven nog minderjarig waren. Een passagier veroorzaakte overlast en werd ter ontnuchtering opgesloten. Later op de avond werd op de Tongersesteenweg in Riemst een 45-jarige bromfietser aan de kant gezet. Tijdens de controle bleek dat hij onder invloed van amfetamines zat rond te rijden. Hij bleek 20 gram speed op zak te hebben en zijn bromfiets was niet ingeschreven.


Ook in de politiezone Lanaken-Maasmechelen waren er naar aanleiding van het SLim-actieweekend controles. Er werden 261 voertuigen aan de kant gezet. Acht personen hadden teveel gedronken. Eén van hen negeerde het stopteken en probeerde te ontkomen, maar werd alsnog onderschept. In een voertuig zaten drie geseinde personen.


Verder waren er het afgelopen weekend controlepunten aan de E314 in Halen, in Hasselt en Diepenbeek. De nieuwe samenwerking werd een WAT-relatie (working apart together) genoemd. Er werden 1.908 voertuigen gecontroleerd. Veertien personen hadden een glaasje te veel op. In de nacht van zondag op maandag vinden nog her en der SLim-controles plaats

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page