top of page

Man speelt rijbewijs kwijt in Bilzen na positieve drugstest.

Vrijdag heeft een 30-jarige man uit Kleine-Spouwen zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij moest dat doen omdat hij bij een controle in de Keistraat een positieve drugstest had afgelegd. Ook had hij recent nog amfetamines gebruikt.

Het was amper zes maanden geleden dat de 30-er tijdens een controle nog eens tegen de lamp was gelopen. Toen ook voor het rijden onder invloed van drugs. Op het politiekantoor werd een bloedproef uitgevoerd. Hij zal zich weldra voor de politierechter moeten verantwoorden.


Zondag werd dan weer het rijbewijs van een 29-jarige man uit Riemst ingetrokken. Dat was al de 3e keer in zes maanden. De man werd zondag rond 17u30 in de Romeinsestraat aan de kant gehaald. De man moest een controle ondergaan en testte daarbij positief op amfitamines. Volgens de bestuurder had dit alles te maken met bepaalde medicijnen die hij moest nemen van de dokter. De politie geloofde deze uitleg niet en de man moest zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren. De man zelf weigerde nadien nog mee te werken aan een bloedproef en zal het dus later kunnen uitleggen bij de politierechter.


Nog in Bilzen moesten 4 bestuurders een boete van 58 euro betalen omdat ze hun wagen in het centrum verkeerd geparkeerd hadden.


HOESELT:


Twee bestuurders hebben in Hoeselt een boete van 116 euro gekregen omdat ze op de Bilzersteenweg zonder veiligheidsgordel reden in de auto.


In het centrum van Hoeselt werd dan weer een 58-jarige bestuurder uit het verkeer geplukt voor een alcoholtest. Deze persoon blies positief en moest zijn rijbewijs 6u inleveren. Ook een 42-jarige vrouw werd betrapt op dronken rijden. Na een positieve test tijdens een controle op de Tongersestraat moest zij haar rijbewijs afgeven. De bestuurster had 0,6 promille alcohol in het bloed.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page