top of page

Meat Loaf (74), bekend van de hit 'Paradise By The Dashboard Light', is overleden

Meat Loaf, de hardwerkende zanger en acteur wiens 'Bat Out of Hell' een van de best verkochte albums ooit is en die Eddie speelde in The Rocky Horror Picture Show, is overleden. Hij was 74. De Grammy-winnaar geboren Marvin Lee Aday stierf donderdagavond omringd door zijn vrouw Deborah, dochters Pearl en Amanda en goede vrienden. Het nieuwe is bekendgemaakt door Meat Loaf's vertegenwoordiger Michael Greene. Een doodsoorzaak wordt niet vrijgegeven.

"We weten hoeveel hij voor zo velen van jullie betekende en we waarderen alle liefde en steun in deze tijd van verdriet bij het verlies van zo'n inspirerende artiest en mooie man", zei de familie van Meat Loaf in een verklaring. "Van zijn hart tot je ziel ... stop nooit met rocken!"


Bat Out of Hell van Meat Loaf, geschreven en geproduceerd door Jim Steinman, is een van de bestverkochte albums in de geschiedenis, met 14 miljoen verkochte exemplaren alleen al in de VS. Wereldwijd zijn er meer dan 30 miljoen exemplaren van verkocht. De Amerikaanse single "Paradise by the Dashboard Light" werd één van zijn grootste hits ooit.
Meat Loaf en Steinman werkten ook samen aan het album Bat Out of Hell II: Back Into Hell uit 1993, waarvan alleen al in de VS meer dan 5 miljoen exemplaren zijn verkocht. De platina-leadsingle "I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That)" stond vijf weken op nummer 1 in de VS en het VK en werd verreweg de grootste hit van Meat Loaf. Meat Loaf kreeg zelfs de Grammy voor Best Rock Performance, Solo. Meat Loaf heeft wereldwijd meer dan 100 miljoen albums verkocht.

Kommentit

Arvostelun tähtimäärä: 0/5
Ei vielä arvioita

Lisää arvio
bottom of page